Spalatorii textile - Horeind Spalatorii textile si echipamente moderne

Despre CATINET

 

Catinet fabricantul de masini de spalat covoare din Spania a devenit cunoscut in lume cu primele masini de spalat covoare in 1992. Astazi Catinet este liderul mondial al fabricantilor de masini profesionale de spalat covoare si mochete pe baza de apa.

Succesul lui Catinet este cladit pe utilizarea de solutii tehnice patentate si durabile, care sunt integrate in masinile Catinet. 

Toate masinile sunt in intregime din otel inoxidabil (AISI 304) pentru durabilitate maxima si intretinere minima.

Catinet furnizeaza o linie completa de masini pentru spalat covoare. Fiecare masina poate fi instalata si utilizata separat  si independent

Aceata face din masinile Catinet cele mai flexibile si  versatile de pe piata.

Masinile sunt toate produse in modele standard ca si in versiuni speciale personalizate, care se potrivesc cerintelor individuale ale clientilor – pentru masinile supradimensionate si caracteristici speciale.

Masinile Catinet pot fi utilizate pentru spalatul celor mai multe tipuri de covoare  si carpete inclusiv lana, bumbac si sintetice.

Masinile de spalat covoare Catinet sunt astazi utilizate de majoritatea spalatoriilor de covoare din Europa, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.  

Compania Horeind Srl este importatorul exclusiv al utilajelor Catinet in Romania, Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova.

DE CE SE SPALA COVOARELE ?

 Covoarele si carpetele se gasesc astazi in cele mai multe locuinte din intreaga lume.
Noi mergem pe covoarele noastre, copiii nostri se joaca pe ele si de cele mai multe ori dorm pe ele.

Aceasta expun toate covoarele la
praf, mizerie, umidiate si imprastierii de diferite produse.
Un covor care nu este curatat in mod regulat va arata murdar si va prezenta un miros urat.

Acesta va acumula de asemena alergeni si devin un teren propice pentru acarieni si bacterii diferite, care pot fi foarte daunatoare pentru sanatatea noastra – in special pentru sanatatea copiilor nostri.
Aspiratia traditionala uscata si umeda a covoarelor, care este oferita de cele mai mule curatatorii comerciale de covoare si care are loc in locuinte, curata doar straturile superioare ale covoarelor.
Curatarea covoarelor la domiciliu este adeseori un incovenient suplimentar si lasa covoarele aspirate umede, jilave.

Numai o spalare de covoare profesionala, care are loc la o spalatorie de covoare profesionala va elimina murdaria si elemntele periculoase, care sunt prezente in partea de jos a covorului adanc intre fibre. O spalare profesionala a covorului revitalizeaza in plus covorul printr-un refresh culori, ridica fibrele si confera un miros placut.
Cele mai multe spalatorii profesionale de covoare oferta transport si furnizeaza servicii pentru confortul clientului.  

Covoarele sunt atent inregistrate si transportate intr-o spalatorie comerciala de covoare.  

Dupa ce trec usor prin procesele de curatat si spalat covoare sunt uscate si ambalate inainte de a fi returnate la client. 

Totul dureaza doar cateva zile.
In scopul de a pastra o gospodarie igienica si sanatoasa este important sa se spele covoarele si mochetele in mod regulat.   

AFACEREA SPALATORIA ECOLOGICA DE COVOARE

In cele mai multe societati din intreaga lume exista o crestere de constientizare a importantei spalatoriei de covoare pentru a mentine o gospodarie igienica si sanatoasa.

In unele societati spalatoria de covoare este foarte comuna si unele gospodarii spala covoarele o data sau de doua ori pe an.
Spalatoria de covoare pentru o lunga perioada de timp a fost considerata o foarte avantajoasa si foarte profitabila nisa a spalatoriei industriale.

In unele tari, afacerea spalatorie de covoare este doar in faza incipienta.

In altele este este o industrie mare si bine dezvoltata.

Un numar tot mai mare de antreprenori de afaceri au devenit constienti de potentialul afaceri foarte atractiv si sa investeasca in spalatoria de covoare utilizand tehnologia moderna de spalare covoare Catinet.
Afacrea spalatoria de covoare este o afacere orientata spre un serviciu onorabil, dand o mare satisfactie proprietarului afacerii si clientilor sai.

Unii proprietari de afaceri opereaza spalatorii de covoare mici, doar cu cateva masini servind, un oras si imprejurimile lui.

Alti proprietari de afaceri profita de avantajele economiei, la scala prin investirea intr-un numar mai mare de masini, servind o zona geografica mai mare.

Unii proprietari de afaceri opereaza colectarea de covoare sau puncte de colectare.

Altii implementeaza o autofurgoneta si serviciu de livrare sau o combinatie a ambelor.
Un avantaj important al masinilor de spalat covoare Catinet pentru proprietarul de afaceri este ca, toate masinile Catinet, functioneaza independent una de alta.

Proprietarul spalatoriei de covoare poate incepe prin urmare, cu doar cateva masini si apoi sa adauge masini suplimentare pentru afacerile sale, in scopul de a satisface nevoile in crestere pe masura ce afacerea sa se extinde.

Acest lucru reduce semnificativ cheltuielile cu investitia initiala necesara pentru a incepe o afacere spalatorie de covoare. 

Masinile Catinet necesita numai energie electrica, alimentare cu apa rece si conectarea la sistemul de canalizare regulat, care mentine amenajarea la costuri foarte scazute.

Detergentii recomandati utilizati in procesele de spalare nu sunt periculosi pentru mediu. Nu necesita epurarea sau tratarea apei reziduale.

O caracteristica suplimentara unica a masinilor de spalat covoare Catinet este incorporarea unui sistem de reciclare a apei.

Acest lucru reduce semnificativ consumul de apa in beneficiul investitorului si a mediului.
Masinile de spalat covoare Catinet sunt foarte usor de folosit si nu necesita o experienta tehnica semnificativa pentru intretinere.  

O spalatorie de covoare mica este de obicei operata numai 2-3 persoane.

Catinet si Horeind Srl au o experienta vasta in intretinerea spalatoriilor de covoare industriale, si masinile de spalat covoare Catinet, functioneaza astazi in toate colturile lumii.

 Cunostinetele si know how acumulate de Catinet si Horeind de-a lungul anilor sunt puse la dispozitia antrepenorilor care se gandesc sa organizeze o spalatorie de spalat covoare.
Va vom asista planul dumneavoastra de proiectare si de a deschide spalatoria dumneavoastra de spalat covoare in scopul de a optimiza functionarea si eficienta acesteia.  

ETAPELE PROCESULUI :
Inregistrarea si masurarea – un covor este masurat, o fotografie a covorului este luata, o eticheta individuala este atasata.  

Suplimentar, tipul de fibra din care este fabricat covorul, tipul de pata, gradul de murdarie, nivelul de deteriorare sunt identificate.
Desprafuira mecanica si aspiratia – un dispozitiv extrage praful, nisipul si alte particule eliberate.  

Ulterior lana si urzeala covorului sunt aspirate.
Tratamentul prespalare – cu detergenti siguri si eficienti, o prima parte a murdariei, este initial indepartata.
Clatirea – detergentul este luat din covor.
Centrifugarea – aproape intreaga apa este extrasa din covor cu o masina speciala de stors.  

Datorita acestui dispozit covorul este deasemenea nedeformat, maginile nu sunt colorate si timpul de uscare este foarte scurt.
Uscarea – un covor este obtinut uscat intr-o camera de uscare cu aer conditionat, in care temperatura si umiditatea sunt stabilite prin computer.
Finisarea – covorul este aspirat din nou, lana este pusa intr-o directie, marginile sunt pieptanate.  

MASA DE MASURAT SI INREGISTRAT
Spalatoriile de spalat covoare in general cheltuiesc o parte din timp masurand covoarele si ulterior administrand si procesand datele de colectare.  

Catinet a dezvoltat o unica masa de masurat si inregistrat covoare economisand timp, care in cateva secunde masuara lungimea si latimea covorului.
Datele unice si informatia atasata la fiecare covor individual sunt depozitate intr-o baza de date si pot fi usor procesate pe un conector PC sau laptop.  

Prin conectarea unui cod de bare citit la sistemul de inregistrare covoare si procesul de manipulare poate fi facut intodeuna usor.
Masina ruleaza automat covorul dupa procesele de masurare si inregistrare.
Latimea maxima a covorului la modelul standard: 300 cm.  


DESPRAFUITORUL
Aceasta masina extraordinara indeparteaza praful, nisipul si alte particula libere, care sunt asezate adanc intre fibrele covorului.

Indepartarea prafului si a particulelor este un element vital al proceselor perfecte si profesionale de spalat covoare.
Cilindrii rotativi si orizontali aplica o actiune de vibratie mecanica la covor eliberand praful si alte particole ce sunt indepartate din covor printr-o aspiratie puternica si sistemul de filtrare cu autocuratire.
Forta actiunii mecanice pe covor este reglabila, ceea ce permite indepartarea prafului si particolelor chiar din cele mai delicata covoare.
Dupa procesul de curatire masina ruleaza automat covorul.
Latimea maxima a covorului la modelele standard: 300 sau 400 mm.  

TRENUL DE SPALARE

Trenul de spalare Cainet, care realizeaza o extraordinara si inegalabila curatire, integreaza niste procese complexe si patentate de curatire intr-o masina: prespalare, spalare, clatirea si rularea automata a covorului.

Trenul de spalare regleaza automat zona unde actiunea de spalare este aplicata, prin 6-18 perii rotative, corespunzator la dimensiunea exacta a covorului individual.

Aceasta furnizeaza economii semnificative de apa, detergent, energie si timp in procesul de curatire.

Sistemul integrat de recirculare apa si pompele de dozare detergent cu debit variabil cu control electronic incorporate si caracteristicile standard ale trenurilor de spalat Catinet.

Trenul de spalat Catinet are o capacitate de productie de pana la 140 m2 de covor pe ora, ce nu poate fi atinsa de nici o alta metoda de spalat covoare.

 Latimea maxima a covorului la modelele standard este de 250, 320 si 420 cm. 

CENTRIFUGA

Centrifuga pentru covoare fara fixare este printre cele mai populare masini Catinet.

Apa reziduala retinuta in covor dupa procesul de clatire, este extrasa din covor la pana la 1500 rmp.

Extragerea apei reziduale din covor scurteaza perioada de uscare a covorului cu mai multe zile.  

Centrifuga este construita cu absorbanti vibratii supradimensionati si este echipata cu sistem de siguranta echilibru prevenind deteriorarile masinii daca masina nu este incarcata corect prin operator.

Prima centrifuga din lume a fost construita de Catinet in 1992.

Masina originala este inca in uz intro spalatorie de covoare din Maiorca, Spania.

Latimea maxima a covorului a modelelor standard: 250,350,450 sau 550 cm.  

STRUCTURA PENTRU USCAT COVOARE

In scopul de a minimaliza utilizarea spatiului existent pentru uscarea covoarelor in spalatorie si a usora manuirea covoarelor uscate Catinet a dezvoltat o foarte populara automatizata structura de uscat covoare.

Covoarele umede sunt prin apasarea unui buton –automat “ridicate” la un capat al structurii de uscare si “coborate” la alt capat dupa uscare.

Capacitatea de uscare a conveiorului pentru uscat covoare lung de 20 metri este de aproximativ 250 de covoare.

Sructura pentru uscat covoare, ce este montata in stil caracteristic intr-o camera dedicata pentru uscarea covoarelor, consta dintr-un numar de miscari mecanice ascendente/descendente si orizontale ale barelor din otel inox.

Barele sunt suspendate de la un sistem conveior, ce este suportat printr-o structura robusta montata la pardoseala.

Latimea maxima a covorului pentru modelul standard: 400 cm.

 


CAMERA DE USCARE

Catinet ofera clientilor o camera de uscare fabricata, ce este o structura panou sandwis construita in jurul conveiorului de uscare.

Temperatura, debitul de aer, ventilatia sunt controlate printr-un sistem computer creind conditii optime debitului de aer si temperatura pentru uscarea covoarelor.

Timpul de uscare al covorului poate fi redus la cateva ore in conditii optime.

Camera de uscare poate fi construita de Catinet potrivit cerintelor individuale ale clientilor si premiselor spalatoriei.

 

CAMERA DE USCARE

Catinet ofera clientilor o camera de uscare fabricata, ce este o structura panou sandwis construita in jurul conveiorului de uscare.

Temperatura, debitul de aer, ventilatia sunt controlate printr-un sistem computer creand conditii optime debitului de aer si temperatura pentru uscarea covoarelor.

Timpul de uscare al covorului poate fi redus la cateva ore in conditii optime.

Camera de uscare poate fi construita de Catinet potrivit cerintelor individuale ale clientilor si premiselor spalatoriei.


 MASA DE TRANSPORT (CARGO)

Cargo este o masa de transport rezistenta construita in intregime din otel inox si creata special pentru a usura manuirea si transferul covoarelor intre diferite masini in spalatoria de covoare.

Lungimea modelului standard: 250 cm